Къща Зорница


Чепеларе

За резервация
Резервирайте сега с Booking.com
Дата настаняване:
Брой нощувки:

Съобщете, че намерихте къщата в Почивка.bg!
телефони за резервация - Къща Зорница, Чепеларе 0888 216627    
 


Е-поща
Код
Телефон
адрес на Къща Зорница, Чепеларе Чепеларе, с. Зорница
Описание
Къща Зорница, Чепеларе разполага с леглова база от 45 места.

Космическото село Зорница ♀

Координатите на къщата по GPS са: 41`46N ; 24`40E. Селото Зорница се е настанило в заветна долина и гледа право на юг. Има прекрасен изглед и грее много слънце. Стига се по сравнително добре поддържан, почистван и опесъчаван през зимата, асфалтов път - 3 км. от шосето Пловдив - Смолян.

Името на богинята Венера се свързва със селото горе долу от същото време, когато така е кръстена и втората планета от слънчевата система. От високите била и платото на селото небето ти е дадено като на широко разперена длан. То не е над тебе, а около тебе, край тебе. Небето е твое обиталище. Чистият въздух, пълната панорама, от която на гостите понякога им се вие свят и мекият климат, способстващ живота на открито, прявят космическите явления, изгревите и залезите, движението на небесните тела просто ежедневие - неразделна част от бита.

На турски името е било „Гюндюз”. Гюн означава ден, а дюз е звезда. Тоест дневна звезда. Правилният превод на името на селото би бил „Деница”.

Издутите куполи на баирите, интимните гористи долини, меките и обли форми приличат на излегнало се в нега и плодовитост женско тяло, гледано от горе с очите на тръпнещия любовник. Ето защо името е трябвало да бъде женско - много женско - на самата богиня на любовта Венера.

Днес село Зорница е едно напълно автентично родопско село. Некомерсиализирано, то представлява естествен природен, архитектурен и етнографски резерват.

Макар и малко тъжно, притихналото полу-обезлюдено село е извънредно отворено и любвеобилно към гостите си. То много щедро ги дарява. Тук те стават принцове и принцеси, несметно ботати с красота.

Вила “ЗорниЗорница” е каменна къща, строена преди около 200год. Има 8 стаи, 6 WC, Трапезария с 20 - 30 места. Оборудвана е по съвременни стандарти:

- достатъчно санитарни възли

- парно отопление

- старинно, красиво и удобно обзавеждане

- механа с камина

Във селото няма престъпност - Не се краде!

Във вила Зорница им интернет и не се слуша чалга.

Екстри
Къща Зорница, Чепеларе Ви предлага следните удобства:

паркинг, ски гардероб, екскурзовод, камина, телевизор, отопление, интернет, баня/тоалетна, изглед, дом. любимци, лятна градина, механа, достъп за инвалиди
Карта
Цени
Цената е обща за помещението на вечер.

тип места брой от типа силен летен
слаб летен
силен зимен
слаб зимен
друг сезон
цялата къща 15 1 100 лв 100 лв 150 лв 100 лв 100 лв
цялата къща 15 2 120 лв 120 лв 200 лв 120 лв 120 лв

Назад Ново търсене

Спечели почивка по твой избор!

На 31 август 2015г. Почивка.bg ще подари на един от вас почивка за 500 лева в дестинация по избор. Това е седмата почивка, която подаряваме! Допълнително, всяка седмица подаряваме на един от вас 100 лева за почивка.
Условия за участие
1. Въведи своето име и желана дестинация 2. Получавай оферти от Почивка.bg по е-мейл 3. Харесай Почивка.bg във Facebook и в Google+
4. Сподели на своята стена за лотарията на Почивка.bg

Спечели 100 лева за почивка!

Спечели почивка по твой избор!